Caritatea înseamnă, printre altele, putere de a da ajutor celor bolnavi, celor suferinzi şi celor săraci. „Pilda bunului samiritean” ne învaţă că noi trebuie să ajutăm pe cei nevoiaşi, indiferent dacă ei ne sunt prieteni sau nu. 
În această pildă, Salvatorul a spus că un om călătorea către un alt oraş. Pe drum, el a fost atacat de tâlhari. Aceştia i-au furat hainele şi banii şi l-au bătut, lăsându-l aproape mort. Mulţi oameni au trecut pe lângă el, dar nu l-au ajutat. Totuşi, un om simplu, care era dispreţuit de alţii, a trecut şi, cînd a văzut omul căzut i s-a făcut milă.
Îngenunchind alături de el, omul bun i-a legat rănile şi l-a dus călare pe un măgăruş la un han. L-a plătit pe hangiu ca să aidă grijă de om până când acesta se va însănătoşi.


Trebuie să ţinem minte că caritatea întotdeauna vine din inimă, deaceea:
• Trebuie de ajutat oamenii din diferite categorii sociale direct;
• Fiecare ajutor este îmbucurător;
• Dacă ajuţi, fă ajutorul din inimă;
• Ajutorul poate fi nu numai material, ci şi moral…
Conform dispoziţiei Administraţiei raionale de stat de la 11 septembrie 2018 №165 „Despre petrecerea acţiunilor de binefacere „Caritatea” în gimnaziu, pe parcursul lunilor septembrie-octombrie a.c. s-a desfășurat sesiunea de toamnă a acțiunii „Caritatea”
La această acțiune de binefacere au participat cât elevii, atât și profesorii gimnaziului. S-au adunat produse alimentare şi bunuri materiale în sumă de 3087 grn. Acest ajutor au primit acei, care necesită susţinere materială, cât şi morală.
Administrația gimnaziului aduce mulţumiri părinţilor şi elevilor pentru susținerea și ajutorul acordat. Mulţumim pentru bunătatea voastră sufletească.

Актуально
Наша гордість
Корисні посилання
www.000webhost.com