Fiecare dintre noi își aduce aminte cu drag de momentele din copilărie când, împreună cu părinții, mergeam la biserică în noaptea de Paște, ne adunam la masa de sărbătoare și ciocneam ouă roșii. Acum a venit rândul nostru să contribuim la formarea unor amintiri frumoase și calde pentru copii despre sărbătorile de Paști. 

Sărbatoarea Paştelui este incărcată de simboluri şi tradiţii păstrate cu sfinţenie de-a lungul timpului. Pentru copii, Paştele inseamnă multe cadouri: ouă şi ciocolata, jucarii, hăinuţe şi pantofiori noi, mai ales dacă au fost cuminţi. Pentru aceasta  copiii se pregătesc din timp: cu ouă pictate,  cu ajutor dat mămicilor la gătirea casei de sărbatoare şi cu sufletul curat, aşa cum numai copiii il au.

Copiii   compartimentului preşcolar   împreună au invăţat în  Săptămâna Mare că Paştele este o mare sărbatoare creştină care semnifică  învierea domnului Iisus Hristos. Au pregătit coşuleţe, au pictat ouă.  Copiii ua aflat  că în Sfânta Noapte a Invierii, trebuie să participe alături de intreaga familie la ritualurile specifice de Paşte: să meargă la biserică, să ia lumină, să aducă lumina acasă, iar pe urmă, la masa de sărbătoare, să ciocnească ouă roşii cu cei dragi şi să mănânce cozonac şi  pască .

Toate acestea umplu sufletul copiilor, dar şi al nostru, al adulţilor de bucurie.Şi să nu uităm niciodată că jocul cu cine are cel mai tare ou roşu stârneşte competiţia şi tradiţia merge mai departe.

     

 

Актуально
Наша гордість
Корисні посилання
www.000webhost.com